S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

 

IMUNITA

PROČIŠTĚNÍ

 

ok alfa+

factor base kids

 

Nechte působit bylinky ověřené po staletí...

 

 

 

 

 


Bezpečný nákup




»

ok gama+Co je OK Gama+?

OK Gama+ je doplněk stravy určený k harmonizaci cévní, pohybové a nervové soustavy. Jde o směs upravených olejů živočišného a rostlinného původu s blahodárnými a revitalizujícími účinky. Příznivě ovlivňuje stav a funkci oběhového systému (včetně podpory normální hladiny cholesterolu), kloubů a kostí, posiluje kondici, odolnost a obranyschopnost.

 

Je OK Gama+ z přírodních surovin?

Ano. OK Gama+ je vyrobena z unikátních a vysoce čistých ingrediencí, které zaručují tu nejlepší kvalitu výrobku. Základními účinnými složkami přípravku jsou rybí olej (deodorizovaný se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin EPA a DHA), řepkový olej (z bezerukových a bezglukosinulátových odrůd řepky) a jeho deriváty, mletá semena sezamu indického, mletá nať přesličky rolní, suchý extrakt rozmarýny lékařské obohacené vitamíny E, A a D3. Přípravek je ochucen přírodním sladidlem - sukralozou a přírodním pomerančovým aromatem. Jako všechny produkty OKG je OK Gama+ zcela bez chemické stabilizace.

 

Byl tento výrobek zkoušen?

Jako všechny produkty OKG je produkt OK Gama+ notifikován na Ministerstvu zdravotnictví České republiky (č.j. OVZ-35.1-22.10.2009-58502) a na Úřadu veřejného zdravotnictví Slovenské republiky (OHVBPKV/1615/2011/Jo z 14/3/2011). Jeho kvalita je ověřena v akreditované laboratoři a posouzena SZÚ Praha. Ve smyslu Zákona o potravinách je kvalita výrobku průběžně prověřována v akreditovaných laboratořích.

 

Jak se OK Gama+ používá?

Doporučujeme užívat 1 čajovou lžičku (cca 5 ml) - dospělí 1-2x za den, děti od 3 let 1x za den, nejlépe při jídle, aby se zlepšilo vstřebávání. Podle posledních poznatků je nevhodnější užívat ji s kvalitní bílkovinou - nejlépe mléčnou (tučný jogurt, tučný tvaroh). Její vstřebávání je tak nejlepší a dostane se tímto způsobem nejrychleji na místo svého působení - přímo k buňkám. Při pravidelném užívání 1x za den vystačí balení 115 ml na 23 dní. Výrobek není určen pro děti do 3 let. Těhotným a kojícím ženám doporučujeme užívat po konzultaci s lékařem. Protože OK Gama+ obsahuje mletá semena sezamu indického, mletou nať přesličky rolní a suchý extrakt rozmarýny lékařské (tyto složky se při stání usadí na dně), je nutné před použitím výrobek důkladně protřepat až ke vzniku homogenní suspenze oleje a pevné složky produktu.

 

Co pro Vás může OK Gama+ udělat?

Unikátní vazba organického křemíku (Si) a jeho vzácná kombinace s ostatními ingrediencemi výrobku OK Gama+ je nezbytná pro zajištění pevnosti a integrity vnitřní výstelky všech cév. Stimuluje cirkulaci krve, obsahuje životně důležité, v tucích rozpustné, vitamíny a brání vyplavování vápníku (Ca) z Vašeho organismu. Zároveň pomáhá regulovat absorpci vápníku z potravy a hladinu vápníku v krvi, zvýší jeho hladinu ve Vašem těle a stimuluje jeho ukládání do kostí, což vede ke zvýšení jejich pevnosti.

OK Gama+ díky vysokému obsahu a čistotě omega-3 nenasycených mastných kyselin podporuje a posiluje kardiovaskulární systém - příznivě ovlivní stav a funkci srdce a cév, napomůže udržet žádoucí hladinu cholesterolu, podpoří normální krevní tlak. Navíc pomůže celkově posílit obranyschopnost Vašeho organismu. OK Gama+ zpevní Vaši pohybovou soustavu. Obzvlášť pečlivě vyvážené složení výrobku omezí zánětlivé stavy v kloubech, stimuluje regeneraci chrupavky - redukuje aktivitu enzymů degradujících chrupavku, aktivuje enzymy řídící její regeneraci a rovněž stimuluje tvorbu kolagenu. Zároveň přispěje k žádoucí pružnosti a kvalitě Vaší kůže a zároveň k pěknému vzhledu kůže, nehtů i vlasů. OK Gama+ posílí ochranu Vašeho organismu proti nebezpečným účinkům civilizačních vlivů, má antioxidační účinky - chrání organismus před působením nebezpečných kyslíkových radikálů.

OK Gama+ svým jedinečným působením velmi významně zvýší účinnost výrobku OK Beta+.

 

Proč užívat právě OK Gama+?

Účinky OK Gama+ vycházejí z aktivních látek obsažených v rybím a řepkovém oleji a v bylinách. Unikátní kombinace použitých složek zajišťuje jejich synergické působení a významně zvyšujuje jejich účinnost. Základní účinnou složkou OK Gama+ je rybí olej - se zvýšeným obsahem omega-3 mastných kyselin EPA (eicosapentenová kyselina) a DHA (docosahexenová kyselina). Doporučená denní dávka omega-3 mastných kyselin je 0,5 - 4 g / den vč. běžné stravy. OK Omega-3 Complete obsahuje EPA 260 mg a DHA 302 mg v denní dávce 10 ml přípravku.

Omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA, jsou velice důležité např. v těhotenství a při kojení. Bylo prokázáno, že tuky z mořských ryb jsou velmi důležité až nezbytné nejen v období těhotenství, zejména v posledním trimestru, ale pak i v období kojení. EPA a DHA z mořských ryb snižují riziko nízké porodní hmotnosti dětí, jsou také nezbytné pro správný vývoj mozku, očí případně spermií u plodu. EPA a DHA prochází nejen přes placentu do rostoucího plodu, ale po narození se dostávají do těla novorozence spolu s mateřským mlékem. Proto nejen ženy a dívky, ale i těhotné a kojící matky by měly v dostatečném množství konzumovat tuky z mořských ryb. I pro další vývoj novorozence jsou tuky z mořských ryb významné, protože snižují riziko vzniku velkého množství onemocnění srdce, ale i atopického ekzému, astmatu, psychiatrických a autoimunitních onemocnění. EPA a DHA ovlivňují i psychiku, kdy za velmi závažnou poruchu psychiky je považována laktační psychóza, tedy stav spojený s těhotenstvím a projevující se nepříznivými psychickými projevy. Bylo také prokázáno, že ženy s prokazatelně vyšší koncentrací DHA v mléce, stejně jako s vyšší spotřebou mořských produktů jsou mnohem méně ohroženy vznikem poporodní deprese. OK Gama+ má navíc vysoký obsah minerálů a vitamínů potřebných právě v těhotenství a při kojení.

Omega-6 oleje (obsažené v rostlinných olejích) musí být konzumovány ve správném poměru k omega-3 olejům. Pokud se tato rovnováha posune ve prospěch přílišné konzumace omega-6 olejů, buněčné membrány produkují chemikálie zvané cytokiny, které způsobují záněty. Dnešní strava obsahuje extrémní nepoměr mezi těmito oleji. Nerovnováha se pohybuje mezi 15:1 až ke 30:1 ve prospěch omega-6. To znamená obrovské množství cytokinů způsobujících záněty. Optimální a zdravý poměr by měl být 3:1, v OK Gama+ jsou nenasycené mastné kyseliny omega-3, omega-6 a omega-9 v přibližné rovnováze.

 

Co jsou to mastné kyseliny a proč je důležitý jejich příjem ve správném množství?

Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny tvoří důležitou složku buněčných membrán a jsou prekurzory (výchozími látkami), z nichž vzniká chemickou přeměnou mnoho dalších sloučenin v organismu (např. ty, které se podílejí na regulaci tlaku krve a na projevech zánětlivých procesů). Omega-3 mastné kyseliny mají ochranný účinek proti onemocnění srdce a různým zánětům. V poslední době vzrůstá zájem o poznání úlohy omega-3 mastných kyselin při prevenci cukrovky a některých typů zhoubného bujení. Lidské tělo je schopné si vytvořit všechny mastné kyseliny, které potřebuje s vyjímkou dvou - linolové kyseliny (LK - omega-6) a alfalinolová kyselina (ALK - omega-3). Tyto mastné kyseliny musí organismus získat z potravy, proto jsou označovány jako „esenciální mastné kyseliny". Obě tyto mastné kyseliny jsou nutné k zajištění růstu, mohou být však užity i k syntéze dalších mastných kyselin (např. arachidonová kyselina AK je tvořena z LK). Vzhledem k tomu, že přeměna na omega-3 mastné kyseliny eikosapentenovou (EPA) a dokosahexenovou (DHA) je omezena, doporučuje se do stravy zařadit i zdroje těchto mastných kyselin. ALK i LK se nacházejí v rostlinných olejích, mezi velmi dobré zdroje ALK patří olej řepkový a olej z vlašských ořechů. EPA a DHA se nacházejí v tučných rybách (např. losos, makrela, sleď). V průběhu posledních 150 let se zvýšil příjem omega-6 a snížil příjem omega-3 mastných kyselin, což je prokazatelně v přímé souvislosti s nárůstem nemocí srdce. Výzkumná zpráva z této problematiky uvádí, že prosté zvýšení množství ALK, EPA a DHA ve stravě ovlivní žádoucí zvýšení hladiny těchto mastných kyselin v tělesných tkáních. Doporučený příjem omega-3 je v jednotlivých zemích různý - doporučený příjem ALK je cca je 0,5 - 4 g / den vč. běžné stravy. Studie příjmu různých typů tuku prokázala, že aktuální příjem ALK je ve většině případů velmi nízký a zvýšení spotřeby potravin s vyšším obsahem omega-3 by bylo ve všech případech žádoucí a prospěšné. Bylo by možno toho dosáhnout například konzumací tučných ryb 1-2x týdně, náhradou slunečnicového oleje olejem řepkovým a užíváním výživových doplňků stravy obsahujících omega-3 a omega-6 mastné kyseliny.

 

Jak je to s esenciálními mastnými kyselinami a naší stravou?

Esenciální mastné kyseliny (EMK) jsou látky naprosto nezbytné pro lidský organismus. Podílejí se na tvorbě buněčných membrán, které navíc bez přítomnosti EMK ztrácejí pružnost a schopnost vázat vodu. Jsou základním stavebním kamenem pro syntézu všech prostaglandinů. Mastné kyseliny (MK) eikosapentenová (EPA) a dokosahexenová (DHA) jsou pro zdraví člověka mimořádně užitečné a přímo nezbytné látky. Obě patří do skupiny „omega-3" a jsou až na nepatrné vyjímky výhradní součástí tuků (lipidů) mořských ryb. EPA a DHA jsou tzv. vícenenasycené mastné kyseliny. To, že jsou „nenasycené", z nich dělá látky nesmírně důležité a vzácné. Esenciální se nazývají proto, že si je lidský organismus nedokáže vytvořit. EMK jsou pro život nezbytné. EPA a DHA jsou obsaženy téměř výhradně v rybím tuku (a to ještě pouze mořských ryb), i když DHA je také v některých mořských řasách. Nedostatek EPA a DHA ve stravě, vyvolaný stravovacími zvyklostmi, kdy většina populace v podstatě nekonzumuje mořské ryby jako zásadně převažující zdroj těchto MK a naopak konzumuje převahu nasycených MK především ve formě nevhodně technologicky zpracovaných rafinovaných rostlinných olejů (ztužených tuků a margarínů), vyvolává mnoho nepříznivých zdravotních důsledků. Středoevropská populace, především česká, je akutně ohrožena nedostatkem omega-3 MK s ohledem na tradiční nevhodné stravovací zvyklosti. O tom, zda budou stravou přijímané tuky působit správně, tzn. směrem k docílení a udržení zdraví, bohužel rozhoduje právě spektrum konzumovaných druhů tuků. Nadměrný příjem MK omega-6, obsažených ve většině rostlinných olejů, posunuje poměr omega-6 ku omega-3 ze správného poměru 3 : 1 někdy až na 20 : 1. To je zcela nežádoucí posun, protože mimořádně stoupá riziko některých vážných civilizačních onemocnění. EPA a DHA vznikají v průběhu přeměny základního člena řady MK, kterým je kyselina alfalinolenová (ALK). Naneštěstí v důsledku nadměrného příjmu MK řady omega-6, obsažených např. v kukuřičném, sójovém, a slunečnicovém oleji a v margarínech je tvorba EPA a DHA znemožněna. Nadbytek ALK, vyskytující se např. ve lněném oleji, blokuje tvorbu její aktivní a především nezbytné „sestřičky", totiž kyseliny gamalinolenové (GLK). Protihráčem kyselin řady omega-3 je kyselina linolová (LK). Je nejdůležitější EMK řady omega-6. Z ní vzniká nejvýznamnější MK této řady, totiž GLK. Jejími přírodními zdroji jsou dobře známé oleje, a to ze semínek pupalky a brutnáku. V ostatních potravinách je obsah GLK naneštěstí téměř zanedbatelný. Tvorbu GLK mohou významně snižovat některé faktory, které jsou běžnou součástí života: stárnutí - konzumace transmastných kyselin (TMK), virové infekce, stres. Naopak EPA, jedna z důležitých MK řady omega-3, podporuje tvorbu GLK a „dobrých" eikosanoidů. Pro mnoho lidí je nepříjemné zjištění, že EPA je obsažena téměř výhradně jen v rybách, především v lososu, makrele a sardinkách. MK řady -3 a -6 jsou esenciálními živinami, protože organismus je nedokáže sám syntetizovat a musí je získávat z potravin nebo výživových doplňků. Konzumace ryb a rybích olejů poskytuje organismu přímo kyseliny EPA a DHA. Omega-3 MK mají antitrombotické a protizánětlivé vlastnosti. Omega-6 MK, které jsou obsaženy ve většině semínek, rostlinných olejů a v mase, působí protromboticky a protizánětlivě. MK řady -3 se rovněž používají k léčbě hyperlipidémie, arteriální hypertenze a revmatoidní artritidy. U omega-3 MK nebyly popsány významné interakce. The American Heart Association doporučuje konzumaci 2 porcí ryb týdně u osob bez anamnézy ischemické choroby srdeční a minimálně 1 porci ryby denně u osob s ischemickou chorobou srdeční. Jako prevence srdečně-cévních onemocnění se doporučuje přibližně po 0,5 g kyseliny EPA a DHA denně (celkem 1 g). Podle některých studií jsou vyšší dávky omega-3 MK nutné k redukci zvýšených koncentrací triglyceridů (2 až 4 g denně) a ke zmírnění ranní ztuhlosti kloubů u pacientů s revmatoidní artritidou a ke snížení počtu postižených kloubů (nejméně 3 g denně).

 

Může OK Gama+ ovlivnit také zdraví mých očí?

Stále více se ukazuje, že základem dobrého vidění je především výživa a zdravý životní styl. Dalekozrakost ani krátkozrakost pravděpodobně dietou neovlivníme, ale dáme očím dobrý základ pro to, aby v budoucnu dokázaly lépe odolávat řadě závažných očních onemocnění. Pro správnou funkci očí je nepostradatelný vitamín A. Jedna z jeho forem, retinol, tvoří součást pigmentu v sítnici oka. OK Gama+ v denní dávce 5 ml přípravku obsahuje 53% doporučené denní dávky vitamínu A (ve formě retinyl palmitátu). Dalšími zdroji vitamínu A jsou především máslo, mléko a sýry. Dalším antioxidantem, který neutralizuje volné radikály a chrání oční buňky, je vitamín E. V OK Gama+ je jej obsaženo významné množství - v denní dávce 5 ml přípravku je 208% doporučené denní dávky vitamínu E (ve formě tokoferyl acetátu). Dalšími zdroji vitamínu E mohou být obilné klíčky nebo ořechy. Blahodárně na oči působí nenasycené mastné kyseliny - především omega 3, kterých je OK Gama+ bohatým zdrojem! V přírodě je najdeme v mořských rybách. Obranyschopnost nejen zraku, ale celého organismu, zlepšuje také minerál zinek, který najdete v přípravku OKG "OK Tau+". Optimální výživa pomáhá udržet zdravý zrak. S přibývajícím věkem slábnou obranné mechanismy v těle a přísun potřebných látek, vitamínů atd. bývá většinou nedostatečný. Proto je vhodné doplnit svou stravu o OK Gama+, jež Vám dodá potřebné látky v optimálním množství.

 

Za jak dlouho je možné zaznamenat změny při užívání OK Gama+?

Tělo každého člověka, a to, co se děje uvnitř, se velmi liší, tzn., že výsledky se budou rovněž rozcházet. Obecně se dá říci, že většina lidí zaznamená zlepšené pocity během tří týdnů. Doporučujeme užívat OK Gama+ minimálně 1 až 3 měsíce. Při řadě onemocnění může OK Gama+ působit jako vhodný podpůrný prostředek léčby, protože díky vysokému obsahu biologicky aktivních látek stojí na pomezí potraviny a léku.